JSTW Advocaten

EN NL

Pim Scholte


Mr. P. (Pim) Scholte studeerde Rechtsgeleerdheid in Utrecht, met als afstudeerrichting Strafrecht. Na zijn studie werkte hij vanaf 2002 gedurende drie jaren als juridisch medewerker (tevens griffier) bij de strafsector van het Gerechtshof te Amsterdam. Aansluitend werd hij in augustus 2005 beëdigd als advocaat. Zijn stage vervulde hij bij Korvinus Abeln Advocaten te Amsterdam, waarna hij in september 2008 de overstap maakte naar Meijers Canatan Advocaten. In 2011 richtte hij met Marije Jeltes, Pelle Tuinenburg en Niels van Wersch JSTW Advocaten op.

Mr. Scholte is lid van de European Criminal Bar Association (ECBA) en de Nederlandse Vereniging voor Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA). Daarnaast is hij werkzaam als registermedewerker van het juridisch tijdschrift Nieuwsbrief Strafrecht. Hij beheerst de Engelse en de Franse taal.

 

Hij houdt zich in het bijzonder bezig met algemeen strafrecht, cassaties in strafzaken, TBS-zaken en procedures ter ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel.

Pim in de jurisprudentie: