Marije Jeltes

Mr.drs. M. (Marije) Jeltes is sinds 2005 advocaat en criminoloog en is een van de oprichters van JSTW Advocaten. Haar praktijk bestaat onder meer uit het verlenen van rechtsbijstand aan jeugdigen, veroordeelden (penitentiair recht en jongeren met een PIJ), psychiatrisch patienten en slachtoffers. Zij worden geconfronteerd met ingewikkelde regels en zijn veelal kwetsbaar. Mr. Jeltes heeft bij uitstek oog voor deze positie en leidt hen met haar specialistische kennis en met grote betrokkenheid door het proces. Haar vaardigheden als mediator komen hierbij ook regelmatig van pas.

Haar expertise als straf- en jeugdrechtadvocaat past zij toe in de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming. Daarnaast is zij (kinder)rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Rotterdam, treedt zij op als bijzonder curator in jeugdzaken, geeft zij regelmatig les, fungeert zij als vraagbaak voor andere advocaten en schrijft zij artikelen over het jeugd(straf)recht.

Mr. Jeltes is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA), het  Landelijk Advocaten Netwerk Geweld- en Zedenslachtoffers (LANGZS) en is mede-oprichter van de vereniging Jeugdrechtadvocaten Amsterdam (JRAA). Zij is actief op Twitter via @jeugdrechtadvo.

Marije Jeltes is te bereiken op 06-44804563 of jeltes@jstwadvocaten.nl